Zmysel práce: Čo robiť, keď ho zamestnanci nevidia

Zistite, prečo zamestnanci často strácajú zmysel v práci a ako ich motivovať k lepšiemu výkonu. Prečítajte si, prečo už nestačia benefity a stabilné zamestnanie a ako manažéri môžu pomôcť svojim tímom nájsť hlbší zmysel v ich úlohách. Objavte efektívne stratégie, ako podporiť zamestnaneckú spokojnosť a lojalitu v dnešnej dobe.

Máte v tíme „makačov“? Využite ich na maximum!

Zistite, ako identifikovať, chápať a efektívne zapojiť vysoko produktívnych členov tímu. Tento článok vám predstaví, ako využiť ich jedinečné talenty podľa metodiky Gallup® CliftonStrengths®, aby váš tím dosahoval výnimočné výsledky. Naučte sa, ako manažovať rôzne motivačné zdroje a podporiť každého člena tímu podľa jeho silných stránok.

Abraka-dabra a 5 dôležitých emócií

V článku približujem význam emócií, spirituality a integrity v každodennom živote. Pracovať na týchto témach vnímam nie ako únik od reality, ale ako nástroj na lepšie zvládanie bežných situácií. Podrobne analyzujem päť dôležitých emócií – hnev, strach, frustráciu, vinu a smútok, pričom zdôrazňujem konkrétne kroky na ich spracovanie. Emócie vnímam ako šiesty zmysel a jazyk duše, ktorému by sme mali porozumieť a integrovať si ho s racionalitou. Na príkladoch ukazujem ako možno abstraktné témy emócií a spirituality využiť v reálnom živote.

Nenechajte sa spiritualitou vystrašiť!

Už je to nejaký čas čo som začal zverejňovať články na témy ako osobnostná transformácia a spirituálna sebarealizácia. A reakcia na sebe nenechala dlho čakať.

Vedomie a podvedomie

Asi každý už počul, že okrem vedomia máme aj podvedomie, ktoré veľa z nášho myslenia, správania aj prežívania automatizuje. Je to akýsi autopilot, ktorý vykonáva operácie tak autonómne, až ľahko podľahneme pocitu, že to sme vlastne my. A nepochybne je to naša súčasť. V dnešnom článku sa pozrieme na to ako naše vedomie a podvedomie existujú vedľa seba a prečo.

Život bez záruk, plný príležitostí

Ako nájsť pokoj v živote bez záruk? Tento článok ponúka pohľad na to, že život nie je našim protihráčom, ale oddaným spoluhráčom. Určuje pravidlá, ktoré môžu znieť drsne, ale v skutočnosti sú oslobodzujúce. Stačí iba zmeniť pohľad na celú hru.

Majstrovstvo rozhodovania: Nie výsledok, ale cesta!

Ako vnímanie a prístup k rozhodovaciemu procesu ovplyvňuje našu spokojnosť s výsledkami? V článku sa dozviete, že neistota v rozhodovaní sa netýka výsledkov, ale spôsobu, akým tieto rozhodnutia prijímame. Preto dáva zmysel menej sa sústrediť na očakávané výsledky a viac na to, či sa rozhodujeme v súlade s našimi hodnotami a emóciami.

Transformujte svoje životné túžby na realitu

Túžby, tie jemné prúdy v našich mysliach, ktoré nás inšpirujú, motivujú a napĺňajú život zmyslom. Sú neoddeliteľnou súčasťou našej ľudskej existencie, hnacou silou nášho neustáleho pokroku a snaženia sa zlepšiť. Nech túžime po čomkoľvek,...

Transformačný biznis koučing

V tomto článku sa dozviete ako môže transformačný koučing jednotlivcov zmysluplne zapadnúť do biznis prostredia a pomôcť zamestnancom firmy prekonať svoje vnútorné prekážky pri dosahovaní cieľov, a byť tak pre firmu prínosnejšími.

Nie okolnosti ale emócie vplývajú na kvalitu nášho života

Každý z nás zažíva aj nepríjemné situácie. Situácie, v ktorých nás zaskočia nepríjemné emócie. Nie je preto ťažké podľahnúť dojmu, že situácie, teda okolnosti, sú to čo vplýva na kvalitu nášho života. Realita je však presne opačná.

Ukážka #1 z pripravovanej knihy KOMPARZISTI Epizóda II.

Sedela v pohodlnom koženom sedadle auta no pôsobila kŕčovito. Nervózne si trela dlane o seba v očakávaní blížiaceho sa nepríjemného stretnutia. Jej dokonale upravené ruky zdobilo pár zlatých prstienkov, ktoré pri tom trení dlaní, o seba sem tam nenápadne cinkli. Na končekoch prstov mala stredne dlhé, no vkusne upravené gélové nechty, dopĺňajúce jej celkovú elegantnú image.

Slová a ich významy

Objavte krásu ukrytú v hlbšom význame slov, ktoré denne používate a možno ani netušíte čo všetko v sebe skrývajú.